Artikkel

Skal jeg velge en åpen eller lukket trapp?

av Vaida
23.07.23
Når du får besøk og gjestene dine kommer innenfor døren, er det første de ser vanligvis gangen og trappen din. Trappen er boligens største møbel og den har lang levetid. Den kan fortelle mye om hjemmet ditt.

Når du skal finne en ny trapp anbefaler vi derfor at du ser på helheten og velger en trapp som står i stil med boligens øvrige interiør. Prøv også å tenke langsiktig og velg en trapp etter din egen personlige smak, fremfor å følge trender som endrer seg med jevne mellomrom.

En viktig stemningsskaper i boligen

En av de mest åpenbare forskjellene i utseendet på en trapp er valget mellom en åpen eller lukket trappeløsning. Det er viktig å tenke på hvilken rolle eller funksjon trappen skal tilføre. Valget ditt vil nemlig være viktig for stemningen du ønsker å skape i boligen din.

Med en åpen trappeløsning gir du rommet et luftig og romslig preg. Her åpner du opp mellom etasjene og lar lyset flomme gjennom boligen. En lukket trapp sperrer av og er mer lyddempende. Her får du et tydeligere skille mellom rom og etasjer. I tillegg kan du bruke plassen under trappen til et ekstra rom, eksempelvis til oppbevaring eller en kontorplass.

 


Med en åpen trappeløsning gir du rommet et luftig og romslig preg. Her åpner du opp mellom etasjene og lar lyset flomme gjennom boligen.

Trappen forteller mye om hjemmet ditt. Tenk nøye igjennom hvilket uttrykk du ønsker å fremheve i boligen din når du velger ny trapp. Det er mange valg og beslutninger som skal tas med henhold til både form, rekkverk, materialer og farger. Vi bistår gjerne med vår fagkunnskap, og hjelper deg med å finne en unik og vakker kvalitetstrapp som tar utgangspunkt i dine ønsker og behov.

 

Finn forhandler


Bli inspirert

Se alle artikler

chevron-down